Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 19 apr, 2016

Spanskt toppmöte: Real Madrid möter Villarreal

När Real Madrid på ett imponerande sätt besegrade Barcelona för några omgångar sedan, väcktes det ett litet hopp hos oss neutrala om att vi skulle få se en spansk titelstrid i år.

Den spanska ligan som länge sett avgjord ut, är nu levande i allra högsta grad, och Real Madrid har nu bara en poäng upp till lokalrivalen Atlético och Barcelona.

Real i storform

Zidanes Real Madrid är i storslagen form, och har radat upp sju raka ligasegrar. På onsdagskvällen ställs man inför en väldigt svår uppgift, när ligafyran Villarreal gästar Santiago Bernabéu.

Villarreal har gjort en väldigt fin säsong, och är på väg att knipa kvalplatsen till nästa säsongs Champions League-spel.

I förra omgången åkte man dock på en oväntad förlust, när man gästade bottenlaget Rayo Vallecano, och fick åka hem med en 2-1-förlust i bagaget. Detta kan väl ses som en bekräftelse av myten att det är extra svårt att möta bottenlagen i slutet av säsongen, när de krigar hårt för förnyat kontrakt.

När Villarreal tog emot Real Madrid tidigare under säsongen var det gultröjorna som tog alla tre poäng, efter att Soldado stått för matchens enda mål.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar