Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 7 aug, 2014

Spanska mästarna lånar ut mittfältare

Efter att flera spelare anlänt måste några lämna. Atlético lånar ut sin franske evighetsmaskin Joshua Guilavogui till tyska Wolfsburg. Klubbarna har kommit överens om att fransmannen fortsätter sin spelarkarriär i Bundesliga de två kommande säsongerna.

Flera klubbar runtom i Europa var intresserade av spelaren där framförallt Benfica visade ett stort intresse för fransmannen, men det blev till slut Wolfsburg som vann kampen om mittfältaren. Men det tog ett tag att slutföra affären. Det har gått ungefär en månad sedan dess att Wolfsburg anmälde sitt intresse för Guilavogui, till det att han slutligen presenterats som ett av lagets nyförvärv den här sommaren.

Wolfsburg kommer att betala 46 miljoner kronor i låneavgift för att 23-åringen lånas ut i två säsonger, samtidigt som det finns en köpoption på ungefär 37 miljoner kronor i spelarens kontrakt som klubben kan använda för att köpa honom permanent.

Nytt land – nya möjligheter

Guilavogui kom till Atlético Madrid från St.Etienne 2013. Med endast en match i ligaspelet och några månaders utlåning tillbaka till den franska klubben, blev det inte lika mycket speltid som han hoppats på. Men nu bär det av till VM-guldmedaljörerna Tyskland och Bundesliga de kommande två säsongerna. Får se om det blir mer spel i den nya klubben än den förra.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1637 Artiklar