Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

Ingen spelare är garanterad en startplats

Bara för att man kostar närmare en miljard kronor så är man inte garanterad en startplats i Real Madrid. Det säger klubbens assisterande tränare Paul Clement idag angående värvningen av Gareth Bale.

– Det är en enorm konkurrens om platserna och ingen är garanterad någonting. Tränare Carlo Ancelotti har en tydlig idé om hur han vill använda honom, men saker och ting kan förändras, säger Clement till BBC Sport.

Frågan är vilken plats Bale kommer att få i Real Madrid. Experter i Spanien ser det som föga sannolikt att Cristiano Ronaldo kommer att ge upp sin plats till vänster på mittfältet och centralt har Isco visat vilken fin värvning han är.

Då återstår högerplatsen på mittfältet, en position som Bale är långt ifrån van vid.

– Carlo är tillräckligt flexibel för att använda Gareth och andra spelare på olika positioner. I Southampton spelade Bale vänsterback vilket han även gjorde i Spurs där han verkligen blev en vänsterspringare. Det var bara nyligen som han blev central, han är mångsidig.

– Det kommer att bli intressant att se hur spelarna passar ihop. Vi ska försöka att hitta den bästa möjliga positionen för honom och vad som gynnar laget mest. Bale har näsa för mål och är bra på att passa fram till mål också. Vi har en hel drös spännande spelare här.

Bale reser omedelbart till Wales för VM-kvalmatcherna mot Makedonien och Serbien. Efter det väntar bortamatch mot Villarreal i ligan den 14 september.

– Hur mycket han tränar i nästa vecka inför bortamatchen mot Villarreal kommer att bero på hur mycket speltid han får med Wales

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1652 Artiklar