Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 23 maj, 2011

Han är värd lika mycket som Messi

Udinese säkrade igår en plats i Champions League till nästa säsong efter 0-0 mot AC Milan hemma på Stadio Friuli – spelare och ledare grät ikapp med Champions League-hymnen inne på arenan.

Men det kommer att bli en hård kamp under hela sommaren. Många av lagets bästa spelare jagas av storklubbar runt om i Europa och president, Giampaolo Pozzo, kommer att få det hett om öronen.

Alexis Sanchez är det allra hetaste namnet. Chelsea, Manchester United, Barcelona, Real Madrid och Inter har alla nämnts som potentiella klubbadresser för chilenaren.

– För mig är han värd precis lika mycket som Messi , men det är en personlig, inte en objektiv bedömning. Det är svårt att hitta en spelare av hans kaliber i en generation där kanske två eller tre spelare är som honom, säger Pozzo till klubbens hemsida.

– Vi har erbjudits 300 miljoner kronor, men jag vägrade eftersom jag tycker att han är värd mer. 

Gokhan Inler är en annan spelare som kan vara på väg att lämna klubben.

– Den schweiziska spelaren jagas av Napoli, men det får vi diskutera om två eller tre dagar. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar