Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 25 jul, 2011

Han är ovärderlig för oss

Till Real Madrid eller inte? Turerna kring den brasilianska supertalangen Neymar ser ut att aldrig ta slut. Här om veckan såg han ut att vara så gott som klar för den spanska storklubben. Nu ser han ut att bli kvar i Brasilien.

– Han kommer att stanna i Santos. Det är inte säkert, men det är min avsikt, mitt mål, säger Santos president, Luis Alvaro de Oliveira, till AS.

– Jag har pratat mycket med hans pappa och vi ska fortsätta diskussionerna. Det är inte rätt att han lämnar nu. Jag har pratat med Real Madrids president, Florentino Pérez, några gånger och jag har sagt att Neymar är ovärderlig för oss, i alla fall i sex månader till.

– Vad spelaren själv vill vet vi inte ännu. Det som är säkert är att han inte kommer att lämna om inte utköpsklausulen nås och jag är övertygad om att Neymar vill stanna i Brasilien lite till.

Nu ber Santos-presidenten om hjälp från högsta ort.

– Regeringen har fantastiska företag som investerar i sport. Inom volleyball exempelvis är Bank of Brazil huvudsponsor. Inom Futsal är den bästa spelaren, Falcao, också sponsrad av Bank of Brazil. Det diskuteras mycket om att vi ska behålla våra spelare, speciellt med tanke på VM 2014.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar