Hade varit kul att få möta Real Madrid

Kontrasterna i fotbollseuropa kan ibland vara enorma. För Malmö FFs del är det extra tydligt en vecka som denna. Istället för att ta emot Real Madrid på hemmaplan – som övermännen i Dinamo Zagreb får göra ikväll – väntar en betydligt mindre glamorös match borta mot AZ Alkmaar imorgon för Pontus Jansson & Co. 

– Vi satt faktiskt och snackade om det några grabbar på bussen alldeles nyss. Det är klart att det hade varit roligt att få möta Real Madrid, säger Jansson till Sportal.se från hotellrummet i Holland. 

Det var just Jansson som spelade huvudrollen när Malmö FF slogs ut av den kroatiska mästarklubben för ett par veckor sedan. Mittbacken tryckte dit 2-0 med fyra minuter kvar på Swedbank Stadion och hade bud på 3-0, ett resultat som hade tagit MFF vidare till Champions League.

– Det satt väl i huvudet några dagar men sedan är det bara att se fram emot Europa League och matcherna i Allsvenskan. 

Är det svårt att ställa om till spel i Allsvenskan?

– Nja, vi har ju spelat Champions League-kval ett tag nu och för oss handlar det om att hitta samma känska i alla matcher. Det är klart att det är proffsigare ute i Europa och det är ju sådana matcher man vill spela. 

Bra skyltfönster?

– Jo, visst är det det. Men för egen del handlar det bara om att prestera för Malmö FF, jag har inga planer på att flytta.