Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 21 jul, 2012

Guldbollen till någon av Reals spelare

De tre senaste åren har Barcelonas Lionel Messi tagit hem den så åtråvärda Ballon D’Or, utmärkelsen till säsongens bästa fotbollsspelare. Den här gången tycker spanjoren Esteban Granero att någon av hans lagkamrater i Real Madrid är värd priset. 

– Titeln vi lyckades ta kommer att vara svårtslagen. Vi slog ett nästan ointagligt rekord i både poäng och antalet gjorda mål, säger mittfältaren till en presskonferens. 

– Real Madrid är laget att slå nästa säsong och kommer att vara det i många år framöver. Förra säsongen var prickfri. Real Madrid var överlägsna och slog alla rekord. Jag hoppas innerligt att Guldbollen går till någon av våra spelare.

Granero själv har haft svårt att ta en startplats under José Mourinho men fick ändå 28 matcher förra säsongen. 

– Jag ser fram emot kommande säsong med stor entusiasm och vil lära mig mer. Vi har många utmaningar kollektivt, framförallt att överträffa det vi lyckades med ifjol. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar