Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 16 jan, 2018

Guidetti får beröm efter debuten i Alavés

John Guidetti blev nyligen utlånad till Alavés. I helgen kom debuten i nya klubben, och han verkar vara ett välkommet tillskott.

Sommaren 2015 skrev John Guidetti får för Celta de Vigo. I Celta har John först haft två säsonger med bristande kontinuitet där han åkt in och ut ur startelvan, för att denna säsong varit totalt fast på bänken.

John Guidetti tröttnade på frånvaron av speltid, och talade om för klubben att han ville ha ett miljöombyte. Sagt och gjort – Guidetti blev häromdagen utlånad till Alavés för resterande del av säsongen.

I Alavés gjorde Guidetti sin debut i söndags, då laget spelade sin första ligamatch sedan Guidettis ankomst. Alavés mötte Sevilla på hemmaplan, och John startade på topp tillsammans med Munir El Haddadi, inlånad från FC Barcelona.

Efter ett mål från mittfältaren Manu Garcia, assisterad av Munir, kunde Alavés ro hem segern med 1-0. John Guidetti var nära att hamna i målprotokollet även han, men efter ett fint väggspel med Munir gick svenskens pressade avslut tätt utanför.

”Han har anpassat sig fort”

Guidetti blev sedan utbytt i den 76:e minuten, och hans nye tränare Abelardo Fernandez är nöjd med sin rekrytering.
– Vi känner självklart till hans egenskaper och vad han kan ge oss, säger Fernandez efter matchen. Han var väldigt bra i den här matchen men han saknar fortfarande lite spelminuter i kroppen, de han inte fick i Celta. Jag är säker på att han kommer bli ännu bättre och jag är glad över att han anpassat sig till laget så fort.

Även i lokaltidningen Diario de Noticias de Álava får John Guidetti beröm. I en krönika av Andrés Goñi Jorge Muñoz står det att Guidetti under matchen visade prov på god fysik och att han sprang sönder Sevilla. Det står även att Guidetti var duktig med bollen och att hans passningar var bra och precisa, och att det enda som fattades i svenskens prestation var ett mål.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar