Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

Gareth Bale redo för sitt nya liv

Efter månader av spekulationer och förhandlingar blev Gareth Bale äntligen Real Madrid-spelare igår eftermiddag. 24-åringen kostar de spanska giganterna drygt 850 miljoner kronor och kommer att presenteras framför uppskattningsvis 85 000 åskådare på Santiago Bernabéu tillsammans med ikoner som Luis Figo, Ferenc Puskas och Alfredo Di Stefano .

Gareth Bale har länge varit tydlig med att han ser fram emot en ny utmaning.

– Jag vet att många spelare pratar om sin vilja att gå till sina drömmars klubb och jag är ärlig när jag säger att det här är en dröm som går i uppfyllelse, säger Bale.

– Jag är väl medveten om att jag inte skulle vara på den nivå jag är idag om det inte varit för Southampton och sedan Spurs som stått bredvid mig och givit mig den omgivningen och det stöd jag behövt under tuffa tider.

– Tottenham kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta och jag är säker på att den här säsongen kommer att bli lyckosam för dem. Men nu ser jag fram emot det nya kapitlet i mitt liv, att få spela fotboll för Real Madrid.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1637 Artiklar