Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 23 feb, 2010

Fyra mål mot Racing räcker inte

4-0 mot Racing Santander på Camp Nou i all ära. Men för att knäcka Stuttgart på bortaplan i Champions League krävs betydligt mer. Det menar Pep Guardiola inför den första åttondelsfinalen.

– Att göra fyra mål mot Racing är meriterande men det är inte nog för att utmana tysk fotboll. Vi vet att den insatsen inte kommer att vara nog för att nå kvartsfinalerna, vi måste få tillbaka vår fina form, säger Guardiola inför kvällens möte.

Förra året fick Barcelona lida i den första halvleken mot Lyon, efter att Juninho gjort halvelekens enda mål på frispark.

– Det var en mycket bra erfarenhet. Det var kanske vår svåraste match. Alla tror att vi kommer att avgöra matchserien i den första matchen och om vi också tror det har vi ingen chans att gå till kvartsfinal. Mästarna har åkt ut i åttondelsfinal även på senare år. Vi måste göra mål, anfalla bra och inte springa med bollen utan passa runt den.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1652 Artiklar