Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 18 nov, 2011

En väldigt Barcelona-centrerad syn

Tidigare i veckan gick Barcelonas president, Sandro Rosell, ut och förklarade att han inte bara tycker att La Liga borde minskas till 16 lag utan att de andra stora ligorna i Europa borde göra samma sak. 

– Vi vill att Champions League ska förbli under Uefas paraply men vi vill samtidigt att Uefa går våra behov till mötes. Vi ber om större intäkter. Vi ber om beslutanderätt, transparans och säkerhet. Vi skulle vilja ha fler lag i Champions League. Det betyder att vi en dag kan spela Barcelona – Manchester United i Champions League på en lördag eller en söndag, säger Rosell. 

Premier Leagues vd, Richard Scudamore, är inte alls imponerad av Rosells förslag och lockas inte av att spela Champions League-matcher på helgen.

– Det är trevligt av honom att gå ut med det som ett uttalande, men det är väldigt Barcelona-centrerat. Våra klubbar har ingen anledning alls att spela i Europa på helgerna. Europeisk fotboll är till för vardagarna och ligamatcherna ska spelas på helgen, säger Scudamore till CNN.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1714 Artiklar