Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 25 maj, 2012

Det blir en fruktansvärt tuff match

I kväll går Copa del Rey-finalen mellan Athletic Bilbao och Barcelona av stapeln. Det blir Pep Guardiolas sista match som tränare för klubben och han vill avsluta sin karriär i Barcelona med ännu en titel.

– Förhoppningsvis kan vi avsluta åren med Guardiola med en vinst i cupen. Efter att ha snubblat på mållinjen i La Liga och i Champions League så har vi motivationen som krävs. Det här är chansen att lämna med ett leende, säger han.

Pep Guardiola själv fokuserar på matchen, och hyllar sina motståndare.

– Athletic är ett lag med en själ. De kräver en hel del av dig med sin spelstil, det kommer att bli en fruktansvärt svår match. De kommer att attackera, och vi också. Vi har tur som får avsluta säsongen med en final mot Marcelos (Bielsa) lag, säger han.

Athletic Bilbaos tränare Marcelo Bielsa är också han anglägen om att vinna, efter att Athletic nyligen förlorade Europa League-finalen till Atlético Madrid. Han är heller inte sen med att lyfta fram Barcelonas spelstil.

– Det är ett utmärkt tillfälle att spela ytterligare en final så nära den som vi nyligen förlorade, det fyller oss med optimism och motivation. För mig är Barcelona det bästa laget i världen. Det finns ingen ny taktik som gör att vi kommer kunna övervinna deras spel, utan våra spelare måste vara nära sin maximala potential och på så vis sänka Barcelonas normala nivå, säger han.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1707 Artiklar