Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 26 jan, 2012

Det är omöjligt att vinna på Camp Nou

Real Madrid hade en tuff uppgift på förhand: att vända 2-1 underläge som Barcelona hade skapat i första matchen på Bernabeu. Men bortalaget började riktigt bra och missade bra lägen genom Higuain och Ronaldo. Så småningom började Barcelona ta över bollinnehavet och gjorde även mål genom Pedro och Alves.

– Vi kom hit för vi trodde att vi skulle kunna avancera. Vi visste att det skulle bli svårt men det var vår uppgift. Men jag har hört i omklädningsrummet att det är omöjligt att vinna här. Jag har spelat här med Chelsea, Inter och Madrid flera gånger. Det är ingenting nytt. 

Mourinho var ändå nöjd med spelarnas reaktion i andra halvlek. Christiano Ronaldo och Karim Benzema lyckades reducera och kvittera för gästerna. Men det räckte inte till slut. Mycket för att Real-spelarna tappade humöret och Sergio Ramos blev också utvisad med två minuter kvar av matchen.

– Vi spelade bra i första halvlek, förutom tio minuter. I halvtid behövde jag bara prata med mina spelare i en minut. Jag gratulerar Barcelona för deras prestation på Bernabeu förra veckan, men inte för deras avancemang, säger Mourinho.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1752 Artiklar