Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 19 okt, 2011

De här Barcelona-åren är undantag

Chelseas manager, André Villas-Boas, är inte sen att ge Barcelona beröm för att ha tagit fotbollen till en ny nivå de senaste fyra eller fem säsongerna. Men portugisen tror samtidigt att dominansen snart är över. 

– Barcelonas framgång och att de spelar så bra är frukten av flera saker som har smält samman – antalet talangfulla spelare som kommit igenom deras ungdomssektion de senaste åren och som nu förenas i A-laget tillsammans med en tränare som försvarar klubbens värderingar som ingen annan, säger Villas-Boas inför matchen mot Genk ikväll.

– De här fyra eller fem åren i Barcelona kommer helt klart att vara ett undantag. Till slut kommer andra klubbar att få kullar med större talang samtidigt som det råder torka i Barcelona.

Sedan Pep Guardiola tog över efter Franck Rijkaard i Barcelona har klubben tagit hem tre raka ligatitlar, två Champions League-titlar, en titel i Copa del Rey liksom Supercupen både nationellt och internationellt.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1402 Artiklar