Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 19 sep, 2012

Barcelona förlorar också ibland

Spartak Moskva och Kim Källström kliver ikväll in på Camp Nou för att försöka göra det som Rubin Kazan lyckades med för ett par år sedan – nämligen att vinna mot Barcelona på bortaplan. 

Valencias gamle tränare Unai Emery är numera huvudtränare i det storsatsande ryska laget och han om någon vet vad som krävs för att sänka den spanska stormakten. 

– För det första har Barcelona kontroll på bollen i nästan alla matcher de spelar. Och genom att ha kontroll på bollen så kontrollerar de runt 90 procent i matcherna. Men de vinner inte alltid. De förlorar också ibland och vi ska försökte att ta chansen, säger Emery. 

– Att ta ifrån dem deras bollinnehav är en omöjlighet men man kan ta ifrån dem deras kontroll över matchen. Det kommer inte att bli lätt men det är det vi ska jobba på. 

På tolv försök har Emery fortfarande inte vunnit mot Barcelona. För mittfältaren Jose Manuel Jurado – på lån från Schalke 04 – blir det en efterlängtad återkomst till Spanien. 

– Vi går för seger. Om vi kommer hit och tror att vi ska förlora så kommer vi att göra det. Vi vet att det kommer att bli en svår match men vi måste vara optimistiska och tro på seger, säger spanjoren.

I Barcelona saknas Carles Puyol och Andrés Iniesta medan det finns frågetecken kring Alexis Sánchez och Jordi Alba. I Spartak är Demy de Zeeuw avstängd liksom skadade Sergei Parshivlyuk och Nicolas Pareja. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar