Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 19 jul, 2011

Är i Madrid och vill lyckas här

Den franska 23-åringen Karim Benzema har ryktats vara på väg till Arsenal den här sommaren. Men forwarden har inte talat med någon annan klubb och har inte för avsikt att göra det heller. 

– Jag har inte talat med någon. Jag är i Madrid och jag vill lyckas här, inget annat. Jag är i Madrid, det är det viktigaste, säger Benzema från USA.  

Benzema har haft svårt att på allvar slå sig in i startelvan i Real Madrid – inte minst när Cristiano Ronaldo och Gonzalo Higuaín fått vara skadefria. Det har spekulerats i en spricka mellan fransmannen och tränare José Mourinho, men de uppgifterna avfärdar Benzema. 

– Relationen är väldigt bra. Det finns inga problem med honom, han är en fantastisk tränare för mig. Förra säsongen var bra för mig eftersom jag gjorde många mål. Han hjälper alltid mig, förklarar den forne Lyon-spelaren.

Mourinho har sagt att konkurrensen i anfallet ska bli ännu tuffare, en kvalitetsforward ska värvas in. Neymar, Sergio Agüero och Emmanuel Adebayot har alla nämnts i sammanhanget. 

– Det är normalt att Madrid vill värva de bästa spelarna i världen. Jag ska jobba hårt för att få spela. Det är inget problem för mig att de vill värva de bästa spelarna. Jag har ett stort självförtroende, avslutar fransmannen. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1637 Artiklar