Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 16 maj, 2018

USA – Tjeckien: Inför, live stream & speltips

USA möter Tjeckien i kvartsfinal i ishockey-VM. Här ger vi er förutsättningarna inför matchen, och förklarar även hur ni gör för att streama den.

Se USA – Tjeckien stream 16/5

Det är väldigt lätt att streama ishockey-VM 2018. Det enda du måste göra för att se USA – Tjeckien live är att skapa ett konto på Bet365, och där sätta in som minst 50 kronor. Då får du tillgång till samtliga matcher i ishockey-VM, och dessutom alla fotbollsmatcher från Serie A, La Liga och Bundesliga.

  • Match: USA – Tjeckien, kvartsfinal i ishockey-VM
  • Datum & tid: Torsdag den 17 maj, 16:15
  • Arena: Jyske Bank Boxen, Herning
  • Stream: Bet365

Gruppspelet är avslutat, och kvartsfinalerna ska ta vid. Samtliga av dessa spelas under torsdagen.

Vi uppdaterar: USA slog Tjeckien i deras kvartsfinal nu spelar man nästa match mot Tre Kronor. Läs här om hur du streamar Sverige – USA live från semifinal i VM. En otroligt viktig match för svenskarna!

Fördel USA

USA har gjort ett starkt världsmästerskap så här långt. Landet inledde med att besegra den stora guldkandidaten Kanada, och sedan fortsatte poängen att trilla in. USA är det lag som gjorde flest mål i gruppspelet, efter bland annat 9-3 mot Norge samt 13-1 (!) mot Sydkorea.

En förlust har det blivit för amerikanerna hittills. Den skedde i den sista gruppspelsmatchen, mot Finland. Finland var också det enda lag som kom före USA i Grupp B.

Tjeckien gjorde ett bra gruppspel de med. Laget åkte bara på en förlust, vilken kom mot Sverige, men hälften av lagets sex segrar togs först efter övertid.

Vinnaren mellan USA och Tjeckien kommer att möta Sverige eller Lettland i semifinal på lördag.

Speltips

Både USA och Tjeckien har starka lagbyggen. Det som ger USA det där lilla extra – eller kanske rentav en stor fördel – är den oerhörda mängden av spetsspelare man har i truppen.

Patrick Kane, VM:s kanske största stjärna, har verkligen fått ut max av sitt spel, och ligger på andra plats i VM:s poängliga. Och tittar vi på poängligan duggar det minst sagt tätt av USA-spelare. Bland topp 20 finner vi inte mindre än sju amerikaner! Att jämföra med Tjeckien, som endast har en spelare med på listan.

Vi ser USA som det starkare laget, och tror att man vinner matchen redan under ordinarie tid. Vi spelar den raka 1:an till oddset 1.97, på Bet365.

  • Tips: USA vinner matchen inom ordinarie tid, rak 1:a
  • Odds: 1.97, Bet365

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar