Tre Kronors kedjor mot Vitryssland – Rakell startar

Imorgon börjar ishockey-VM 2018 i Danmark. Tre Kronor möter Vitryssland, och här är den troliga svenska start- och andrakedjan.

Fredag den 4:e maj släpps den första pucken till isen i ishockey-VM. Under eftermiddagen möter Ryssland Frankrike, och USA spelar mot Kanada. Under kvällen är det Sveriges tur att äntra isen.

Tre Kronor möter Vitryssland i ländernas första match i hockey-VM 2018. Lite mer än ett dygn återstår till matchstart, och förbundskapten Rikard Grönborg börjar bli klar med att ta ut kedjorna.

Lagets formering på träningar inför matchen har tytt på att stjärnan Rickard Rakell går direkt in i en förstakedja tillsammans med Mika Zibanejad och Mattias Janmark.

I andrakedjan verkar vi få se Elias Pettersson starta tillsammans med Gustav Nyquist och Mikael Backlund. 19-årige Elias Pettersson har nyss vunnit SM-guld med Växjö Lakers, och får nu alltså starta i VM tillsammans med två NHL-spelare.

– Nyquist och Backlund blir en bra omgivning för mig, säger Elias Pettersson. Det är två duktiga NHL-spelare så jag ska bara försöka att bidra med mitt spel, så kommer vi nog kunna få ihop det här bra inför premiären på fredag.

– Det är väldigt roligt att det drar i gång, fortsätter Pettersson. Jag har längtat efter det här ända sedan jag fick reda på att jag skulle vara med. Det ska bli jättekul.