Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 3 maj, 2018

Svensk publikfest att vänta i Danmark

Ishockey-VM i Danmark är på väg att dra igång. Biljettförsäljningen visar på en riktig publiksuccé.

Imorgon, den 4 maj, börjar ishockey-VM. Först ut är Ryssland – Frankrike och USA – Kanada, två matcher som båda börjar 16:15. Senare på kvällen är det dags för Tre Kronor att göra sitt första framträdande i mästerskapet.

Missa heller inte att du kan sända Sverige – Danmark stream från träningsmatch inför fotbolls-VM!

Sverige möter Vitryssland i Grupp A klockan 20:15 på fredag kväll, och samtidigt tar hemmanationen Danmark – som arrangerar sitt första ishockey-VM någonsin – emot Tyskland i Grupp B. Alla matcher i Grupp A spelas på Royal Arena, Köpenhamn, och alla matcher i Grupp B spelas på Jyske Bank Boxen, Grupp B.

Här kan du läsa om hur du gör för att streama ishockey-VM.

Publiksuccé – 300 000 biljetter sålda

Det danska ishockeyförbundet har släppt sina biljettförsäljningssiffror, och det är onekligen roliga siffror. Det har redan sålts runt 300 000 biljetter, och traditionellt sett säljs många biljetter medan VM är igång. Försäljningssiffrorna har alltså god chans att öka en hel del.

En relativt stor del av biljetterna är köpta av svenskar. Tre Kronor kommer tack vare närheten till Sverige att få ett riktigt stort publikstöd.

– Det känns oerhört roligt. Jag har hört att det ska vara väldigt stort tryck på biljetterna till våra matcher, så det kommer att vara full fart där nere, säger försvararen Adam Almquist till GP.

Finalen i ishockey-VM spelas på Royal Arena, samma arena som Sverige spelar sina gruppspelsmatcher på. Vi har alltså all anledning att hoppas att de sju gruppspelsmatcherna inte är de enda matcherna Sverige spelar på Royal.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar