Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 19 sep, 2017

Publiken ser ut att svika Karlskrona

En preimärmatch i SHL brukar innebära att många fans vill ta sig till arenan för följa den inledande hockeymatchen. Runt om i Sverige har många redan tagoit del av matchrna i SHL.

Så verkar det inte riktigt bli för Karlskrona HK. Det ryktas om att premiären kommer att bli ett fiasko om man räknar till publiken på läktaren. Omkring blyga 2600 biljetter har sålts till matchen, vilket är långt under snittet för klubbar i SHL.

En publik som sviker redan innan SHL har börjat ser ledningen i Karlskrona HK allvarligt på. De vill inte hamna under 4005 supportrar per match. Vilket var Karlskronas publiksnitt i fjol.

dålig publiksiffra tom arena

Dålig ekonomi

Karlskrona HK har länge haft problem med att få pengarna att räcka. Därför behöver de hjälp av supportrar för att få in extra slantar till kassan i form av publikintäkter.

Det mest pekar på att Karlskrona HK kommer vara ett av de lag som har sämst publiksnitt på sina matcher. Att inte ens få 4000 supportrar i en premiärmatch mot Skellefteå AIK är allt annat än bra.

Klubbdirektören Charlotte Gustavsson sa i en intervju med SVT att publiken är viktig för hennes personliga situation i klubben.

”Kommer det bara 2000 personer så är min tid över i KHK. Då är det tack & godnatt”.

Självklart är det inte bara ett ansvar på klubbdirektören att det ska komma publik till matcherna som Karlskrona spelar.

Däremot är det klubbdirektören som bär största ansvaret för att ekonomin ska gå ihop. Vilket innebär att klubbdirektören Charlotte Gustavsson är beroende av hjälp från supportrarna för Karlskrona HK.

Läs även: Publiksnitt i Allsvenskan 2017

karlskronas hemmaarena

Matcher som spelas idag!

Idag kommer det endast vara två matcher som spelas. Utöver Karlskrona HK mot Skellefteå AIK så kommer en annan match att spelas. Den matchen kommer göras upp mellan Växjö Lakers och Brynäs IF.

Om du inte kommer att själv finnas på någon av arenorna där det spelas hockey under kvällen, så kan du ändå följa matcherna. Via live streams så kan du själv se matcherna på din TV, dator eller mobil.

Kolla in hur du kan streama SHL matcher ikväll. Nedanför har vi radat upp länkar till hjälpen som tar dig till hockey streams online.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar