Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 23 jun, 2017

NHL Entry Draft 2017: Följ draften via live stream

NHL Entry draft är något som inträffar varje somma där NHL-lag tingar spelare från hockeyvärlden. Sverige är ett land som alltid är en av de nationerna utöver Kanada och USA som det väljs flest spelare ifrån. Kullen som draftas i år är födda 98/99 men äldre spelare kan även dom draftas.

För dig som är intresserad av att följa draften finns det möjligheter att se den via live stream. Hur du går tillväga för att se NHL Entry draft via live stream kan du läsa längre ner i vår artikel. Att se vart de framtida stjärnorna, framförallt de svenska stjärnorna, hamnar är förstår väldigt intressant för många hockeyintresserade.

Den som väntas gå först har länge varit Nolan Patrick men har dom senaste månader fått konkurrens av Nico Hischier. Hischier är schweizaren som imponerade stort under JVM förra året och har även imponerat en hel del i de kanadensiska juniorligorna. Vem som väljs som nummer ett blir otroligt spännande att följa.

Se NHL draften 2017 via live stream

Viaplay äger rättigheterna för sändingarna från NHL och de sänder även NHL draften. Du kan se draften på tv och då är det Viasat hockey som gäller. För att se NHL draften via live stream krävs det att du har ett konto med sportabonnemang hos viaplay. Det är alltså inte att se NHL draften via live stream.

NHL Entry draft går i United Center, Chicago. Som också är Chicago Blackhawks hemmaarena. Förväntingarna är höga och vem som väljs först var solklart inför säsongen men mycket har hänt. Sverige har även några kandidater som förmodligen kommer väljas i förstarundan. Är du intresserad av att se annan sport via live stream hjälper vi dig med det också.

Så missa inte framtidens stjärnor tingas av de 31 olika NHL-lagen natten till lördag 01.00 svensk tid. Följ hela draften via live stream hos viaplay enkelt och smidigt på vilken enhet du vill.

Svenskar i NHL draften 2017

Timråspelaren Elias Pettersson som gjorde succé i Allsvenskan förra säsongen är det hetaste svenska namnet inför årets draft. Han räknas gå topp tio på rankninglistorna inför draften. En annan svensk som länge såg ut att gå topp tio är Timothy Liljegren som har tappat flera placeringar de senaste månaderna.

Lias Andersson som vann SM-guld med HV71 är också ett hett namn. Andersson blev klar för spel med Frölunda i början på maj och det blir spännande att se hur tidigt han väljs. Det är inte omöjligt att även han går topp tio precis som Elias Pettersson.

Backen Erik Brännström som även han vann SM-guld med HV71 förra säsongen är tippad att gå i förstarundan. Totalt är det fyra svenskar som räknas gå bland de första 31 spelarna. Hur många svenskar som går i draften återstår att se. Men förhoppningsvis ser vi över 30 svenskar få chansen att representera olika NHL-klubbar.

Om det blir svårt att hålla sig vaken fram tills 01.00 kan du hålla dig sysselsatt med vår Quiz på fotbollsfrågor. Se om du lyckas få alla rätt!

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar