Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 10 maj, 2019

John Klingberg ansluter Sverige i hockey VM

Det står nu klart att Sverige & Tre Kronor kommer få sin 20:e NHL-stjärna i laget. Den tjugoende spelaren som valde att ansluta var ingen mindre än stjärnbacken John Klingberg.

John Klingberg spelar till vardags i Dallas Stars. Samma lag åkte nyligen ur från Stanley Cup slutspelet efter en snöplig förlust mot St Louis Blues med 4-3 i matcher.

Ganska tätt inpå deras uttåg från NHL så skickades ett SMS till John Klingberg med förfrågan om att spela för Sverige i hockey VM 2019. Ett meddelande som John Klingberg inte tvekade på att svara på.

Sveriges 20:e sperlare från NHL

Efter att Dallas Stars tågade ur från slutspelet i NHL så togs kontakt med 26 åriga backen John Klingberg. Det var den assisterande tränaren Peter Popovic som tog kontakt via ett SMS. Där skriver han klart och tydligt att han kommer personligen att plocka upp John Klingberg på flygplatsen i anslutning till Bratislava där Sverige kommer spela sina matcher i hockey VM 2019.

I Peter Popovic SMS så skriver han även hashtaggen #heyho3inarow. Vilket är en uppmaning till backstjärnan att han tror på ett tredje VM-guld för Sverige.

Svaret blev lika tydligt som kaxigt. Han svarade att att han kommer att dyka upp i Slovakien inom kort, och vill inte missa när Sverige tar sitt tredje raka VM-guld.

Flera medior beskriver detta som en drömförstärkning. Med Klingbergs facit från Dallas Stars denna säsongen så kan väl knappast någon säga emot det. Den svenska backen skapade inte mindre än 45 poäng på 64 matcher under denna säsongen. Det är ännu oklart om Klingberg kommer finnas på isen när premiären spelas. Läs gärna vårt Sverige – Tjeckein speltips & odds som vi kommer spela på. Eller kanske vill du hellre få tips om hur du kan se Sverige – Tjeckien stream under den 10 maj.

John Klingberg är tillsammans med Oliver Ekman-Larsson som kan vara med i truppen som tar det tredje guldet. Då krävs det att man försvarar VM-guldet från 2017 och 2018.

Du kan se den mycket korta SMS-kontakten mellan John Klingberg och Tre Kronor assisterande tränare här nedanför.

Kan Janmark eller Landeskog bli den 21:a spelaren?

I samband med att Dallas Stars åkte ur NHL så är det inte bara John Klingberg som kan ansluta. I Dallas Stars spelar även Mattias Janmark. Denna forward var även med under förra året och kan stolt titulera sig som VM-guldmedaljist.

Frågan är om han blir nästa namn som vill försvara sin titel under ishockey VM 2018.

En annan spelare som nyligen åkt ur NHL är Gabriel Landeskog. En spelare som förbundskapten Grönborg gärna ser med i den trupp som spela under VM.

Från Tre Kronors håll så kan man bekräfta att man varit i kontakt med både Gabriel Landeskog och Mattias Janmark. Ännu finns det inga bekräftade uppgifter om varken ett ja eller nej från dessa spelare.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar