David Wollner photo
David Wollner

- 10 jan, 2022

Hockeytipset: Odds & speltips på NHL & SHL (V.2)

Detroit Red Wings

Efter minst sagt turbulenta sista veckor på 2021 med bland annat tråkigt OS-besked för NHL-spelare, inställt JVM och uppskjutna matcher i både NHL och SHL så blickar vi ändå framåt och ser fram emot de matcher som finns kvar i schemat för alla hockeyälskare

Ja, även om läget kan kännas tungt så finns det ändå en hel del bra hockey att både titta och spela på. Hursomhelst – med ett nytt år kommer vi återigen köra i gång Hockeytipset i vanlig ordning och vi kommer fortsätta att hålla koll på vad som händer i hockeyvärlden och framför allt dela med oss av tips, tankar och odds kring de hetaste matcherna som spelas under veckan.

Lägg även märke till att det snart är dags för Tre Kronor att spela ishockey i OS. Läs redan nu om titta på OS (vinter) via TV & stream. Där kan du även se ett schema & program som du kan följa. Du kan läsa mer om OS odds för ishockey via vår guide.

Veckans matcher i SHL

Man får vara beredd på att spelschemat framöver kommer se något annorlunda ut mot vad man är van vid, med en del uppskjutna matcher och snabba ändringar till följd av Coronasituationen. I dagsläget har vi dock flera bra matcher planerade för den andra veckan av året.


Färjestad – Brynäs

Färjestad kommer med tre vinster i bagaget och hoppas på att målformen håller i sig. Det senaste mötet med Brynäs slutade med 3-1 vinst för värmlänningarna och mycket talar för att man kommer gå segrande ut även från detta möte – när man nu dessutom har hemmafördel. Brynäs har det alltså lite tuffare och befinner sig just nu i ingemansland i tabellen. Förvisso en hyfsat jämn match mot Linköping nu senast som man förlorade på staffar – men FBK bör slå Brynäs likväl.


Örebro – Oskarshamn

  • Speltips: Örebro vinner matchen Uppskjuten
  • Nedsläpp: Den 13/1, kl. 19:00
  • Se matchen: CMore

Örebro har haft ett gäng jobbiga matcher på sistone då man mött och förlorat mot Frölunda, Färjestad och Växjö. Man har dock inte förlorat med några stora siffror och det har varit bra fart och vilja framåt för Närkelaget. Oskarshamns form är svår att sätta fingret på då de blandar och ger – men har generellt ofta svårt mot topplagen i SHL. Örebro är förvisso inget topplag men har lite fördel av att de hunnit spela två matcher under 2022 medan Oskarshamn gör sin första nu mot Örebro.


Frölunda – Rögle

Här har vi två lag som stångats ganska rejält i toppen av SHL – med Rögle som i stunden toppar tabellen. Svår match att tippa förstås och man lär vara beredd på många mål och heta dueller denna eftermiddag. Det är också svårt att säga om det ena laget är bättre än det andra rent formmässigt då båda lagens senaste matcher fick avgöras efter fulltid – och man haft både vinster och förluster de närmsta matcherna innan dess.


Luleå – Skellefteå

Nordligt ”derby” och två lag som huserar högt upp i ligan – det betyder ofta rolig hockey! Luleå har fördel då man spelat grymt bra de senaste tre, fyra matcherna – samtidigt som det har varit ett längre speluppehåll i SHL för Skellefteås del. Dock skall man förstås aldrig räkna bort de senare nämnda och de ligger som sagt högt upp i tabellen med ett par färre spelade matcher dessutom. Svårt att tippa med andra ord, men av det man sett av Luleå den senaste tiden är det svårt att tippa annat.


Veckans NHL matcher

Likt SHL är det med tvära kasst det kan komma att ske ändringar i spelschemat, men iochmed att man nu tackat nej till medverkan i OS bör det åtminstone inte vara några problem med att hinna med en full 82-matchers säsong. Nedan är ett urval av veckans mest intressanta matcher som man gärna får rygga!


Washington Capitals – Boston Bruins

Spännande drabbning i Eastern Conference där Washington ligger några platser före i tabellen – men med ett Boston som har sex vinster på sina senaste tio matcher. Bäckström kan vara tillbaka lagom till matchstart efter att ha varit borta pga. Covid-protocol. Bäckis behövs för att Capitals Power Play ska fungera bättre än vad de gjort utan honom denna säsong. Bör bli en jämn match och kanske har Capitals turen på deras sida denna kväll?


Florida Panthers – Vancouver Canucks

Efter att ha inlett säsongen riktigt illa har Vancouver nu ryckt upp sig och vunnit åtta av sina senaste tio matcher. Elias Pettersson har dock ännu inte riktigt kommit upp till sin höga nivå så kan han få fart på grejorna kan Canucks klättra ytterligare. Florida är stabila i toppen av ligan och känns allmänt trygga i sitt spel. Finns utrymme att bli bättre i Power Play – i övrigt inte så mycket att anmärka på. Panthers bör kunna äta upp Canucks.


Nashville Predators – Colorado Avalanche

Ännu en rolig match att se fram emot – inte minst med svenska ögon. Båda lagen går riktigt bra med fyra vinster vardera, de senaste fyra matcherna. Landeskog har gjort fem mål de senaste fem matcherna medan Forsberg gjort fyra. Finns mycket mer man skulle kunna säga om båda lagen – och att tippa utgången blir oerhört svårt. Rantanen i Colorado har gjort smått otroliga tolv(!) poäng de senaste fem matcherna och kanske blir det han som avgör till Colorados fördel även denna match?


Detroit Red Wings – Winnipeg Jets

Hyfsat jämbördiga lag som håller till på övre nedre halvan av den totala tabellen i NHL. Viss fördel för Winnipeg rent formmässigt och man har dessutom ett betydligt vassare Power Play jämfört med Detroit. Detroit har även släppt in en hel del mål de senaste matcherna och verkar överlag inte helt harmoniska. Vi tror att Winnipeg kan dra nytta av detta.


Philadelphia Flyers – New York Rangers

I Metropolitan Division är de hyfsat jämnt, åtminstone övre delen av tabellen – och för Rangers har det gått hyfsat bra på sistone. För Philadelphia däremot går det något tyngre och de vinster man tagit den senaste tiden har varit mot relativt lätta motståndare. Med tanke på ett trögt målskytte för Flyers och att Rangers släpper in få bakåt tror vi att Rangers tar hem det.

Observera även de tidiga matcherna (svensk tid)
New York Islanders – Washington Capitals lördag 15:e kl.20.00
Washington Capitals – Vancouver Canucks söndag 16:e kl.20.00

sport
Det såg länge ut som att Joe Biden skulle bli presidentskandidat för Demokraterna. Nu har oddsen justerats kraftigt.
05 juli, 2024
em
Se kvartsfinalen i EM 2024 mellan Tyskland - Spanien. Vi visar gratis vart och hur du kan se matchen via live stream eller direkt på TV.
05 juli, 2024
em
Se vart & hur du kan titta på Danmark - Tyskland stream från EM 2024. Vi tipsar gratis om sidor & kanaler som visar matchen online eller på TV.
05 juli, 2024

David Wollner

David Wollner är Sportals egna hockeyexpert. Han håller ett öga på ishockey och har främst fokus på Tre Kronor, NHL och SHL. Han har som mål att varje vecka lägga upp en tipskupong med alla de bästa matcherna från hockeyvärlden.

111 Artiklar