Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 14 maj, 2019

Gabriel Landeskog uppges klar för hockey-VM

Tre Kronor verkar få en fin förstärkning inför hockey-VM. Den dubble världsmästaren Gabriel Landeskog uppges vara helt klar för VM-truppen.

Ishockey-VM 2019 har dragit igång, och Sverige har inlett turneringen med att vinna två av sina tre första matcher.

I första VM-matchen för denna gång fick vi se Tre Kronor förlora mot Tjeckien med hela 5-2. En besvikelse för många, men resultatet bör inte ha någon större påverkan på Sveriges framtida chanser i mästerskapet, så länge vi gör vårt jobb och slår de lite mindre nationerna.

Än så länge har vi lyckats med det. Mot Italien blev det 8-0, och mot Norge kom en ny åttamålsseger men denna gång med 9-1. Norrmännen pratade inför mötet om att de kan slå Sverige ”om de gör sitt livs match”. Det blev inte så.

Landeskog klar för VM-truppen

Nu verkar Sverige få fin förstärkning. Enligt SVT har Gabriel Landeskog tackat ja till att ansluta sig till VM-truppen. Landeskog har haft problem med en axelskada, men har nu alltså fått klartecken från en läkare att ansluta sig till truppen.

Det är en betydelsefull förstärkning för Sverige. Landeskog är ett stort namn och har två VM-guld på meritlistan. Men det är inte från VM 2017 och VM 2018, som för många andra i truppen. Landeskog var med år 2017 men ej 2018. Han var faktiskt med i truppen så tidigt som 2013, då han endast var 20 år, och då Sverige också vann VM.

Landeskog har en oerhört stark säsong bakom sig, med 75 poäng på 73 matcher i NHL. 34 mål och 41 assist har det blivit för Colorados lagkapten.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar