Fullt av stjärnor i Tre Kronor till OS 2022 - Första presenterade

Vi närmar oss vinter-OS 2022 med raska steg. Något som har satt extra krydda till OS är att ishockeyn återigen kommer göras upp med de bästa tänkbara landslagen. NHL har gett grönt ljus för att alla spelare ska kunna vara med under mästerskapet.

Det har öppnat för att Sverige redan nu börjar fila på sin landslagstrupp. I början av oktober så släppte man tre namn som finns med i OS-truppen för Tre Kronor.

Namnen är inte vilka som helst. Vi kan redan räkna in Mika Zibanejad, Gabriel Landeskog och Victor Hedman. Det känns som en bra början för ett bättre mästerskap än VM 2021 för svensk del.

Världstjärnor i samtliga lag

Det är inte bara Sveriges Tre Kronor som just nu sitter och skissar på sin trupp. Kanada har också redan släppt tre världsnamn som ska spela i Kanadas färger under vinter-OS.

I Kanadas trupp så hittar vi bl.a. Connor McDavid, Alex Pietrangelo och giganten Sidney Crosby. Det sätter press på de andra lagen att nu göra allt för att matcha Kanadas trupp.

Detta är det första mästerskapet där NHL har gett full tillåtelse för sina spelare att ansluta till sedan World Cup Toronto som spelades år 2016.

Nu förväntas landslagen att släppa spelare fram till OS. Inte minst för att öka pressen på sina konkurrenter – men även för att marknadsföra OS 2022 till den hetaste turneringen för landslagen i ishockey.

Sveriges preliminära trupp

Fler namn kommer troligen att släppas till den premilinära truppen som finns för Tre Kronor. Just nu får vi nöja oss med med tre världsspelare. Fler spelare som man kan förvänta sig är Viktor Olofsson, Oliver Ekman Larsson och William Nylander. Vi på Sportal.se kommer att följa upp vilka spelare som släpps inför vinter-OS 2021.

Troligen kommer Tre Kronor att bestå till allra största del av NHL-spelare. Vilket är väldigt välkommet för alla oss som vill återigen få en bra ishockeyturnering med de allra bästa spelarna.

Spelare just nu:

  • Mika Zibanejad – Center som spelar i New York Rangers till vardags
  • Victor Hedman – Back som spelar i Toronto Maple Leafs till vardags
  • Gabriel Landeskog – Forward som spelar i Colorado Avalanche till vardags

 

Mer nyheter

VM 2022 – 2 december (2/12) – Matcher, odds & TV tider
VM 2022 – 2 december (2/12) – Matcher, odds & TV tider
Här samlar vi odds i våra betting tips inför VM den 2/1. Se vilka matcher som spelas - samt vilka TV tider som gäller.
30 november, 2022 | Jimmie Nyman
VM 2022 – 1 december (1/12) – Matcher, odds & TV tider
VM 2022 – 1 december (1/12) – Matcher, odds & TV tider
Schema och tips inför dagens matcher från VM; 2022, den 1 december. Se vilka tider, odds och TV-sändningar som du bör hålla koll på den 1/12.
30 november, 2022 | Jimmie Nyman
VM-tipset – 29 november (29/11): Tips, förslag & analys
VM-tipset - 29 november (29/11): Tips, förslag & analys
Dags för ny omgång av VM-tipset! Svenska Spels kupong har spelstopp tisdag 29 november klockan 19:59.
28 november, 2022 | Emil Sandberg