Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 6 maj, 2019

Experterna till hockey-VM utsedda: Rönnberg och Hallam i studion

Snart börjar ishockey-VM i Slovakien. Nu har experterna till mästerskapet, som visas i SVT, utsetts.

Ishockeyfans över hela Sverige, och hela världen, går bara och väntar på att vårens stora mästerskap ska dra igång. Den 10:e maj släpps den första pucken till isen i ishockey-VM i Slovakien.

Många förberedelser pågår givetvis inför mästerskapet, i form av att samla ihop truppen, slipa taktiken och spelet samt att göra spelarna redo mentalt inför de tuffa prövningar som väntar.

Men även Tv-kanalerna behöver naturligtvis förbereda på sina håll. I år visas hockey-VM på SVT, vilket är ett trevligt besked för många. Nu har kanalen utsett sina experter, som ska sitta i studion och bidra med sin ishockeykunskap.

Rönnberg och Hallam studieexperter i VM

Roger Rönnberg är för de flesta känd som Frölundas tränare, ett jobb han skött med framgång på sistone då han ledde laget till SM-guld. Rönnberg är alltså en av de tränare SVT värvar till sin VM-studio.

– Det här ska bli riktigt kul, säger Roger Rönnberg till SVT. Ishockey är en komplex sport och jag vill berätta varför det går som det går, för att ge tittarna en förståelse för hur vi tränare jobbar med våra lag.

Den andre experten till hockey-VM blir Sam Hallam, Växjös tränare.

– Detta blir en möjlighet för mig att gå in i en alldeles ny värld, säger Sam Hallam. Detta är jättespännande, och det känns väldigt stimulerande att göra detta i just SVT.

Ishockey-VM börjar på fredag 10 maj, då även Sverige spelar sin första match när man ställs emot Tjeckien. Mästerskapet pågår sedan fram till den 26 maj, då finalen spelas. Sverige har vunnit hockey-VM de två senaste åren.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar