Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 28 jul, 2023

Fullträff – 29 juli (29/7), vecka 30: Tips, förslag & analys

Här tar vi er igenom vår analys med tips till kupongen på Fullträff den 29 juli.

Ny lördag och ny kupong av Fullträff. Vi tippar antalet mål i alla 13 matcher.

Vi väljer att spela ett 64-raderssystem, vilket innebär sex garderingar och sju spikar. Titta också gärna in vårt speltips på Stryktipset 29 juli.

fullträff 29 juli

  • Vårt system: 64 rader (7 spikar, 6 garderingar)
  • Total insats: 64 kronor
  • Spelstopp: 29 juli, 15:59
  • Bettingsida: Svenska Spel

1 Degerfors – Brommapojkarna, 3 mål

Degerfors har för vana att ha ungefär två-tre mål i sina matcher, och tre av lagets fem senaste matcher har faktiskt slutat i exakt tre mål. Två av Brommapojkarnas fem senaste har slutat i exakt tre mål, och fyra av lagets åtta senaste. En mer än 50-procentig chans till att det blir exakt tre mål här, kan man dra som slutsats. Dessutom möttes lagen tidigare i juli, och då vann Degerfors med 2-1. Vi spelar 3 mål till antalet!

2 Halmstad – Varberg, 0-1 mål

Kvällsderby i Allsvenskan, som drar i gång klockan 20:00 på lördagen. Det hör inte till vanligheterna att matcher spelas detta klockslag i Sverige, och vi kan faktiskt inte minnas senast en match hade avspark klockan åtta. Här väntar vi oss hur som helst en målsnål tillställning, mellan två av de lag som har svårast att göra mål. Två av Halmstads fyra senaste matcher har slutat 0-0, och Varberg kommer senast från en 0-1-förlust efter ett sent insläppt mål på straff. Vi tycker att 0 till 1 mål känns som ett rimligt spel, och kryssar i det i kupongen.

3 IF Sylvia – Vasalund, 3 mål

Sylvia snittar 3 mål i sina matcher, medan Vasalunds snitt ligger på 2,64 mål per match. Då känns 3 mål i denna match som ett rimligt utfall. Det har det också blivit i två av Vasalunds tre senaste matcher.

4 Täby FK – Motala AIF, 3 mål

Motala snittar 2,71 mål i sina matcher, medan Täbys snitt ligger på 2,93 mål per match. Båda lag dras åt tre mål, och Täby spelade faktiskt 0-3 i sin senaste match. Vi tippar att denna match kommer att innehålla 3 mål till antalet.

5 Eskilsminne IF – FC Trollhättan, 3 mål

Eskilsminnes målsnitt i matcher, framåt plus bakåt, ligger på 2,79. Tittar vi på Trollhättan får vi snittet 3,36 mål per match. Det ena laget ligger strax under tre kassar i snitt, och det andra ligger strax över. När de möts känns det då rimligt att vi får se 3 mål.

6 Norrby – Oskarshamn, 3 mål

Norrby snittar 2,86 mål i sina matcher, och Oskarshamn har snittet 3,14 mål i sina matcher. Tillsammans blir det prick 6, och delar vi det på hälften får vi exakt 3. Vi spelar 3 mål här.

7 Torns IF – Ljungskile, 3-4 mål

Torns IF ligger bara på snittet 2,21 mål i sina matcher, medan Ljungskile har i snitt 3,43 mål i sina matcher. Det skiljer mycket åt emellan dessa lag vad gäller antal mål, och tittar vi på hur matcherna slutade när de möttes ifjol så blev det fem mål i bägge matcher – ena slutade 5-0 till Ljungskile och andra slutade 3-2 till Torns. Riktigt så målrikt tror vi kanske inte att det blir, men Torns senaste två matcher har – trots att man totalt sett oftast står för målsnåla matcher – slutat 2-2 och 3-2. Ljungskiles tre senaste har slutat 6-1, 2-2 och 0-4. Dessa målkavalkader kan dock inte fortsätta för evigt, och mellan fem och sju kassar känns som att det är att ta i lite väl. Vi spelar 3-4 mål, och hoppas att vi får in ett fjärde mål som i så fall höjer utdelningen kraftigt.

8 Tvååker – Åtvidaberg, 3-4 mål

Tvååkers snitt i antal mål denna säsong ligger på exakt 2,5 mål. För Åtvidabergs del ligger snittet på 2,29, relativt lågt. Tvååkers kommer från en 2-2-match, och dessförinnan spelade man 3-4. Även ”Åtvid” har varit inblandade i målrika matcher på sistone, då man allra senast förlorade med 0-3 och dessförinnan med 2-3. Det kan nog alltså bli en del mål här, och vi väljer att spela 3-4 mål.

9 Stabaek IF – Molde, 3-4 mål

Molde är riktigt målglada, och har snitt på 3,56 mål i sina matcher. Lagets tre senaste matcher i Norge har slutat 5-1, 4-0 och 3-1. Även Stabaek är relativt målglada, och har snittet 2,73 mål i sina matcher. Stabaek kommer från en 2-3-förlust, men dessförinnan spelade man 0-1, 0-0 respektive 0-1.

Molde är den starkare klubben här, och vi tror att det är de som kommer att styra matchbilden. Då borde det bli en del mål, och vi väljer att spela 3-4 mål i denna match.

10 Vejle BK – FC Köpenhamn, 1-2 mål

Den andra omgången av Superligaen. FC Köpenhamn vann sin seriepremiär med 2-1, då Lyngby fick stryk. Vejle förlorade med 0-1 mot AGF Aarhus. FC Köpenhamn har en kvalmatch till Champions League som väntar, och här tror vi inte att de tar ut sig mer än nödvändigt. Särskilt inte när de spelar på bortaplan. 1-2 mål, känns som ett rimligt spel.

11 Seinajoen – HJK Helsingfors, 2 mål

SJK snittar bara 1,94 mål i sina matcher, men leder trots det finska Veikkausliiga. Det är många uddamålssegrar här, med 1-0 eller 2-1. HJK är inte mycket målgladare, utan ligger på snittet 2,18 mål per match. Med dessa förutsättningar känns ett spel på 2 mål rimligt.

12 Breidablik – Stjärnan, 3 mål

Isländska ligan, där tabelltrean Breidablik tar emot femteplacerade Stjärnan. När Breidablik spelar brukar det vara full fart, och laget snittar 3,5 mål i sina matcher. Stjärnan ligger på 3,25 mål, vilket också är rätt mycket. Senast Stjärnan var på besök vann Breidablik med 3-0, och vi gissar att det blir 3 mål även i detta möte.

13 Fluminense – Santos, 2-3 mål

Fluminense har i snitt 2,31 mål i sina matcher, medan motsvarande snitt för Santos del ligger på 2,69. Vi spelar 2-3 mål här.

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
17 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024
os
Sveriges OS-trupp innehåller flera medaljhopp. Här listar vi de medaljchanser du inte får missa under Sommar OS 2024!
16 maj, 2024
os
Läs om alla odds inför Sommar OS 2024. Vi ger dig speltips kring Sveriges medaljer och andra spelvärda OS odds!
16 maj, 2024
nyheter
Hur ser Israels chanser ut för att vinna Eurovision 2024 i Malmö? Vi kollar till oddsen på årets mest omtalade och kontroversiella bidrag..
16 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar