Milans startelvor sedan 2000.
NYHETER

Hur bra minns du AC Milans startelvor under de 20 senaste säsongerna?

Hur bra koll har du på AC Milan under de senaste 20 åren? Testa dina kunskaper och ditt minne i vårt quiz, där du ska fylla i lagets startelva under varje säsong sedan 2000-01.

Spelare kommer och går, men klubben består. Sedan år 2000 har hundratals spelare kommit och gått i Milans omklädningsrum, och särskilt de senaste åren har vi fått se många nya ansikten dyka upp och dra på sig den rödsvarta tröjan.

Här har vi bifogat ett quiz, där det är upp till dig att försöka komma ihåg så många av Milans spelare som möjligt under 2000-talet, fram till säsongen 2018-19. Testa dina kunskaper och försök få så många rätt som möjligt!

Du skriver bara in namn efter namn, och så fylls listan på. Lycka till!

I början av 2000-talet hade Milan ett väldigt fint lag, med spelare som Paolo Maldini, Andriy Shevchenko, Rivaldo, Rui Costa med flera. Detta gav också utdelning då man vann Champions League 2003 och 2007 samt förlorade en final 2005. Man kan tycka att Milan borde lyckats ta fler ligatitel med denna starka trupp, men på 2000-talet har det faktiskt bara blivit två stycken "scudettos". År 2004 och 2011.

Säsongen 2010-11 var Milans senaste riktigt lyckade säsong. Zlatan Ibrahimovic, och så även Robinho och Kevin-Prince Boateng, anlände alla till de rödsvarta i slutet av augusti, och det blev tre centrala herrar i laget.

De namnkunniga värvningarna blev en injektion i laget, och särskilt Zlatan bidrog till att höja sina lagkamrater och att hjälpa dem att få ut kvaliteter de satt inne på. Det var som att Zlatan väckte flera sovande björnar, och smittade av sig med sin hunger och vinnarmentalitet.

2011-12 var också stark från Milans sida, men den räckte inte hela vägen till ligaguldet. Juventus var för starka, och sedan 2012 har ”Il Bianconeri” vunnit ligan varje år.

Samtidigt har AC Milan gått mellan olika ägare, skiftat tränare mer eller mindre varje säsong och påbörjat den ena nysatsningen efter den andra. Nyförvärven har sällan varit lyckade, och de tama tabellplaceringarna är en spegel av detta. De som väljer att titta på Milans matcher idag får se en samling av unga, förhållandevis oerfarna spelare med ganska tomma titellistor. Men sedan finns det ju en man som gör det hela värt att se.

Fansen hoppas på Zlatan

Nu hoppas fansen på att Zlatan återigen ska lyfta laget. När den spektakuläre anfallaren anlände i början av januari 2020 låg Milan på plats 12, men i Zlatans första start gjorde han mål direkt och ledde laget till en vinst i en tuff bortamatch mot Cagliari.

Att slåss om topp 4 bör dock vara omöjligt, utan det ser mer troligt ut att det blir en sjätte- eller sjundeplats.

Testa gärna några av våra övriga fotbollsquiz med frågor om allt möjligt.

SPONSRAD | För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se