Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 30 mar, 2021

Startelva för Sverige – Estland: Helt ny trupp

Startelva för Sverige – Estland: Helt ny trupp

Janne Andersson gör som förväntat och kastar om startelvan inför matchen mot Estland ordentligt. Det blir en trupp som innehåller spelare som tidigare inte startat för Sverige i VM-kvalsmatcherna. Samtliga namn är nya!

Det var förväntat att Janne Andersson skulle byta ut flera namn när man nu spelar en träningsmatch mot Estland. Detta blir den sista matchen innan landslaget ska ta ut EM-truppen. Till den vill väldigt många spelare tas ut. Nu får flera av dom chansen att visa upp sig mot Estland.

Startelvan som Sverige har mot Estland bildar ett starkare lag. Det känns som att det kommer bli en svensk seger. Även om det nu är ”B-laget” som ställer upp på planen inför avspark.

Du kan läsa mer i vårt speltips inför Sverige – Estland. Där hittar du odds och mer om vad vi tror om matchen. Om du vill sända Sverige – Estland stream & på TV så har vi även där hjälp för dig!

Sveriges startelva mot Estland

 • MV: Carl-Johan Johnsson,
 • B: Emil Kraft, Newcastle United
 • B: Carl Starfeldt, Rubin Kazan
 • B: Joakim Nilsson, Arminia Bielefeld
 • B: Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn
 • M: Jesper Karlsson, AZ Alkmaar
 • M: Mattias Svanberg, Bologna FC
 • M: Jens Cajuste, FC Midtjylland
 • M: Ken Sema, Watford
 • F: Robin Quaison, Mainz 05
 • F: Marcus Berg, Krasnodar

Vi tycker de största utropstecknet för denna trupp som bildar startelvan mot Estland är Jesper Karlsson. En mycket intressant spelare som fostrades i Falkenberg. Åkte sedan vidare till Elfsborg och ni i AZ Alkmaar där han gör succé.

Även Ken Sema blir mycket intressant att se. Han avslöjade att han kommer krita på ett nytt kontrakt med Watford. Klubben har sett framgångar – och känner sig antagligen väldigt nöjda med den snabba kantspelaren.

Mattias Svanberg är även värd att ta en extra titt på. Om Albin Ekdal blir borta med skador en längre tid så lär Mattias Svanbergs namn bli mer välkänt i det nya lagbygget. Han har haft en bra säsong med sitt Bologna och får mycket speltid.

Vilka saknas?

Flera spelare skulle varit uttagna till truppen – men av olika anledningar inte kunde delta. Det rör bl.a. mittbackarna Danielsson och Jansson. Därför är det två – tillsynes – ganska okända profiler som skapar Sveriges mittlås mot Estland.

En spelare som inte är uttagen – och kanske var som allra närmast är Jordan Larsson. Han har haft en mycket fin säsong i Spartak Moskva. Det har inte räckt för att få Janne Anderssons intresse. Istället så använder han sig av Robin Quaison och Marcus Berg som ersättare för det nya anfallsparet med Ibrahimovic och Isak.

Det skapade reaktioner från Henrik Larsson som tyckte uttagningen var usel. Janne svarade med att berätta att det är en mycket hög konkurrens i både anfallet och på kanterna.

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar