Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 26 apr, 2021

Spotifys grundare, Daniel EK – Vill köpa Arsenal

Spotifys grundare, Daniel EK – Vill köpa Arsenal

Det kom som en chock för många fans för Arsenal – inte minst i Sverige – när Daniel Ek presenterade sin plan att bli majoritetsägare i klubben. Daniel Ek är en av grundarna av den svenskan streamingstjänsten Spotify.

Enligt Daniel Ek själv vill ha lägga vad han kallar för ”ett seriöst bud” för att bli största enskilda ägaren av Arsenal FC. Det snackas om att det rör sig om drygt 26 miljarder kronor. En saftig investering.

Det är en stor kärlek till klubben som ligger i botten för Daniel Eks intiativ. Det ska handla om att han har väldigt bra minnen från Premier League – och vill ge tillbaka. Detta skriver han om på Twitter.

Bud tillsammans med Arseanals klubbikoner

Det är inte bara Daniel Ek som står bakom budet. Han vill tillsammans med stora legender från Arsenal ”ta tillbaka klubben” från nuvandare ledning.

Även Thierry Henry, Dennis Bergkamp, och Patrick Vieira står med som namn bakom budet. Daniel Ek har försökt att arbeta med de stora stjärnorna. Skulle man lyckas med köpet av Arsenal FC så kan vi räkna med att legendarerna får uppdrag från klubben.

Att knyta till sig populära ikoner från klubben är ett bra vis för att köpa spelarnas hjärtan. De känner sig säkert mycket mer trygga i att spelare som Thierry Henry och Dennis Bergkamp har höga positioner i klubben.

Troligen är det många fans för Arsenal som skulle vara glada för en ägare som har stor passion för klubben sedan barnsben. Samtidigt som de även få med sig flera andra stora namn på köpet.

Opopulär ledning i dagsläget

Budet kommer med mycket bra tajming. Det har tidigare stormat kring den nuvandare ägaren Stan Kroenke. Inte minst för bara en kort tid sedan då Arsenal var en av klubbarna som ville delta i Super League. Förhoppningen av en egen elit-liga i Europa grusades dagen efter att idéerna presenterades.

Många Arsenal-fans har uttryckt stort missnöje över ledningen med Stan Kroenke i spetsen. Det har anordnats demostrationer för att ledningen ska avgå – eller skärpa sig.

Stan Kroenke är en amerikansk affärsman som har varit majoritetsägare i klubben sedan 2007. Det kommer nog inte vara helt smärtfritt som affären kommer att sluta på – oavsett vem som står som ägare tills nästa säsong startar. Han säger att han kan tänka sig lyssna på alla bud som innehåller en summa över minst 20 miljarder kronor.

os
Läs om alla odds inför Sommar OS 2024. Vi ger dig speltips kring Sveriges medaljer och andra spelvärda OS odds!
13 maj, 2024
nyheter
Hur ser Israels chanser ut för att vinna Eurovision 2024 i Malmö? Vi kollar till oddsen på årets mest omtalade och kontroversiella bidrag..
10 maj, 2024
ishockey
Sveriges första matcher i ishcokey VM blir väldigt het. Direkt ställs Tre Kronor mot giganten USA. Läs om hur du kan se matchen live på nätet eller på TV.
07 maj, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar