Gustaf Rauer photo
Gustaf Rauer

- 20 feb, 2020

Inför Europa League: Kartlägger MFF:s motståndare

Det är dags för det spännande mötet i Europa League mellan VfL Wolfsburg – Malmö FF.

Ännu en vår av Europaspel för ett svenskt lag står för dörren, återigen är det Malmö FF som är ute och konkurrerar med de allra bästa och inhämtar ny värdfull erfarenhet från fotbollens finrum. Sextondelsfinalen i Europa League mellan VfL Wolfsburg – Malmö FF är ett faktum. Sextondelsfinalen under torsdagskvällen är ett dubellmöte och är första mötet av två matcher.

Runt fyra tusen Malmösupportrar sägs åka ner till Tyskland för att stötta sitt himmelsblå lag, vilket kommer att skapa en elektrisk atmosfär i stadion. Med avsparkstid klockan 21:00 under torsdagskvällen kommer det vara full fart på lagen i Wolfsburg. Här kan ni läsa om hur ni gör för att streama Wolfsburg – Malmö.

Inte vad de en gång var

En stor faktor som har gett denna lilla tyska arbetarstad möjligheterna att konkurrera i Tyskland är den globala biltillverkaren Volkswagen. För att hoppa ända till 2001 skapades ett bolag för klubbens Bundesligalag där företaget ägde 90 % av aktierna. Finansiärerna var nu majoritetsägare och kunde styra och kunde skjuta in mer pengar i klubben.

2002 byggde klubben Volkswagen Arena, en arena som inte lämnar några som helat frågetecken vilket företag som är huvudsponsorn. Finansiärerna har alltid varit storsponsor åt laget sedan klubbens begynnelse och har under de senaste åren legat bakom klubbens satsningar, en investering som medförde guld i Bundesliga säsongen 2008/2009. Detta är närtida framgångar som VfL Wolfsburg tveklöst vill ta sig tillbaka till.

Statistiken talar för sig själv

Med en genomsnittlig statistik på nära 310 precisa passningar per match ligger VfL Wolfsburg på den undre halvan i Bundesliga. Laget har, bortsett från ett fåtal matcher på det senaste, visat en form som inte varit särskilt smickrande. Endast en niondeplacering i Bundesliga för närvarande och visat prov på ett spel som har varit andefattigt. Många bolltapp och slarvigt spel har präglat det tyska laget denna säsongen.

En spelare som Malmö FF säkerligen har scoutat inför mötet är den reslige anfallaren Woet Weghorst. Den 197-centimeter långe spelaren har gjort tio mål i Bundesliga hitintills och parkerar på en åttondeplats i Bundesligas skytteliga. Innermittfältaren Maximilian Arnold är en annan Wolfsburgspelare som är kreativ och jobbig motståndare att möta när han är på ett gott spelhumör. Malmö FF står inför en stor utmaning inför kvällen, men det finns en god chans trots allt.

Gustaf Rauer

Gustaf Rauer is an old Sportal veteran, who wrote on the site already between 2013 and 2015. After a few years of absence, he was back in the autumn of 2018, and became a welcome new addition. Gustaf has a broad area of ​​knowledge and follows more or less all football. He has previously written for Norra Skåne and Fotbolliblekinge.In addition to writing for Sportal, Gustaf Rauer studies journalism at Lund University. He is also a big Football Manager enthusiast.

127 Artiklar