Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 22 aug, 2019

Adu: ”Ingen skillnad att spela på Celtic Park jämfört med Friends”

Enoch Kofi Adu och de andra AIK-spelarna har testat gräsmattan på Celtic Park, och förbereder sig inför den viktiga kvalmatchen torsdag kväll.

AIK drömmer om att spela Europa League-slutspel. Men för att drömmen ska bli verklighet måste man först besegra Celtic FC i playoff till mästerskapet. Den forne storklubben åkte överraskande ut ur Champions League-kvalet mot CFR Cluj, och får nu nöja sig med att i bästa fall nå Europa League istället.

”Gräsmattan känns fantastisk”

Under onsdagen fick AIK chansen att träna på Celtic Park, och att därmed vässa på förberedelserna så noga man bara kan. Lagets viktige mittfältare Enoch Kofi Adu tyckte om att kliva ut på Celtic Parks fina gräs. Ni som hitta en Celtic – AIK live stream kan följa länken här.

– Gräsmattan känns fantastisk, säger Enoch Kofi Adu. Det mest viktiga är att få jobbet gjort när det gäller. Vi fokuserar och förbereder oss för matchen, den är viktig.

– Vi har pratat mycket om att det är en viktig match, och vi är alla förberedda och redo att visa allt på planen imorgon.

Även om Celtic Park är en arena känd världen över för sitt fantastiska läktartryck, tror inte Adu att det kommer att kännas särskilt annorlunda att kliva ut här jämfört med en annan match,

– Det är ingen skillnad var vi spelar. Vi spelar på Friends och det är också en stor arena, det är samma sak. Det mest viktiga är att göra vårt jobb, jobba hårt och försöka få med sig en poäng här.

Ghananen är glad över det faktum att bortabiljetterna säljt bra, och ser fram emot ett stort stöd i Skottland från AIK-supportrarna.

– Vi behöver våra fans, det hjälper oss alltid mycket. Jag tror att vi kommer behöva fansen, det kommer verkligen att bidra.

Adu medger att AIK är nöjda med ett kryss, för att sedan kunna avgöra på hemmaplan.

– Vi alla vet att bortamatcher inte är lätta, så det kommer att bli en svår match. Vi måste bara vara förberedda, hjälpa varandra på planen, arbeta hårt och försöka att få en poäng här. Det är det mest viktiga.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar