Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 19 mar, 2014

United går på attack

Att Manchester United ska få spela Champions League-fotboll nästa säsong känns främmande för den som följt Manchester-klubbens framfart den här säsongen. Den nye skotske tränaren, David Moyes, har fått allt annat än en drömstart på det redan tuffa uppdraget att ta över efter Sir Alex Ferguson.

I ligaspelet är United i dagsläget tolv poäng bakom Manchester City på den sista CL-platsen, och då har City två matcher mindre spelade. Att United ska ta in det försprånget på de nio återstående omgångarna kräver ett mindre mirakel. De rödas enda chans, om än inte en så realistisk sådan med tanke på hur spelet har sett ut, är att vinna årets upplaga av Champions League.

Den uppgiften blir väl så svår att lösa när man ikväll tar emot grekiska Olympiakos hemma på Old Trafford. Grekerna vann med 2-0 hemma i Aten och sitter därmed i ett bra läge att gå vidare. Manchester Uniteds taktik lär således vara full attack direkt från början.

Detta blir också en prövning för Moyes som satts under stor press efter söndagens 3-0-förlust på hemmaplan mot den stora rivalen Liverpool. Vissa uppgifter gör gällande att Moyes idag spelar med sin karriär som insats, även om skotten själv förnekar sådana uppgifter.

20.45 sparkar matchen igång på Old Trafford, en match som alltså kan vara den sista i Champions League för Manchester United ett tag framöver.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1637 Artiklar