Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 2 maj, 2014

Säsongens uppdrag misslyckades

Att Juventus skulle vinna Serie A i år igen var inget som speciellt många tvekade över inför säsongen. Till och med tränare Antonio Conte sa inför säsongen att det europeiska cupspelet nu hade högsta prioritet.

I Champions League misslyckades Juventus med att ens ta sig vidare från gruppspelet trots en relativt enkel lottning. Till slut var det Galatasaray som drog det längsta strået i kampen om andraplatsen i gruppen och Juventus fick istället ställa in siktet på det lite mindre prestigefulla Europa League.

En normal säsong hade kanske inte Juventus lagt så stort krut på just Europa League, men den här säsongen var speciell då finalen skulle avgöras på deras egen hemmaplan, Juventus Stadium. Klubben gick in med målet att man till varje pris ska nå den finalen, men man lyckades inte med det heller.

Igår slogs det svartvita laget från Turin ut ur Europa League av portugisiska Benfica efter 0-0 på just Juventus Stadium. Det första mötet i Lissabon vanns av portugiserna med 2-1, vilket alltså räckte för att ta sig till final.

I finalen får Benfica ta sig an Sevilla som i sista stund fick in ett mål mot Valencia som tog dem vidare till final. Finalen spelas den den 14:e maj.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar