Säsongens uppdrag misslyckades

Att Juventus skulle vinna Serie A i år igen var inget som speciellt många tvekade över inför säsongen. Till och med tränare Antonio Conte sa inför säsongen att det europeiska cupspelet nu hade högsta prioritet.

I Champions League misslyckades Juventus med att ens ta sig vidare från gruppspelet trots en relativt enkel lottning. Till slut var det Galatasaray som drog det längsta strået i kampen om andraplatsen i gruppen och Juventus fick istället ställa in siktet på det lite mindre prestigefulla Europa League.

En normal säsong hade kanske inte Juventus lagt så stort krut på just Europa League, men den här säsongen var speciell då finalen skulle avgöras på deras egen hemmaplan, Juventus Stadium. Klubben gick in med målet att man till varje pris ska nå den finalen, men man lyckades inte med det heller.

Igår slogs det svartvita laget från Turin ut ur Europa League av portugisiska Benfica efter 0-0 på just Juventus Stadium. Det första mötet i Lissabon vanns av portugiserna med 2-1, vilket alltså räckte för att ta sig till final.

I finalen får Benfica ta sig an Sevilla som i sista stund fick in ett mål mot Valencia som tog dem vidare till final. Finalen spelas den den 14:e maj.