Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 maj, 2016

Real Madrid mot Manchester City: Kan Manchester City skrälla på Santiago Bernabéu?

Oavgjort i första mötet

När Manchester City och Real Madrid drabbade samman i det första semifinalmötet på Etihad Stadium i förra veckan hade hela fotbollsvärlden stora förhoppningar på mötet.

Vi bjöds dock på en match som man snabbt ville glömma. Real Madrid visade tidigt i matchen att de hade ett syfte med bortaresan till Manchester, att åka hem med en hållen nolla i bagaget.

Matchen var tät och innehöll inte många målchanser. De få farliga målchanserna som skapades tillföll gästerna, men Joe Hart gjorde en fin match och höll nollan. Det gjorde även Keylor Navas i Real Madrids bur, och mötet slutade således mållöst.

Fördel Real inför returen

När domaren blåste av mötet såg det ut som om lagen inte riktigt visste om de skulle vara nöjda eller besvikna med resultatet. För Real Madrid är det givetvis ett stort plus att klara av bortamötet utan att släppa in mål, men samtidigt fick man inte heller in det där viktiga bortamålet som så ofta avgör dessa täta möten.

För Manchester City var ju givetvis målsättningen att koppla greppet i dubbelmötet hemma på Etihad Stadium, men man hade det väldigt svårt att tränga igenom Real Madrids täta defensiv och skapa farligheter.

Att ta med sig ett 0-0-resultat till Santiago Bernabéu mot ett av världens bästa lag är givetvis en väldigt svår uppgift, men man vet samtidigt att ett bortamål skulle sätta dem i en väldigt fin position att gå vidare.

Ronaldo ser ut att komma tillbaka

I det första mötet tvingades Real Madrid klara sig utan sin givna storstjärna, Cristiano Ronaldo, på grund av skada. Detta var givetvis något som påverkade spanjorernas offensiva spel ordentligt.

Real såg inte alls lika farliga ut i anfallsspelet som vi är vana vid, och kanske hade en frisk Ronaldo kunnat se till att mötet inte slutade mållöst.

Till onsdagens möte ser dock Cristiano ut att vara redo för spel igen. Enligt uppgifter har Ronaldo gått för fullt på tisdagens träning med laget, och ska vara aktuell för Zidanes startelva. Detta kommer givetvis sätta Manchester Citys backlinje på ännu större prov, som måste göra en riktigt bra insats om de ska ha chans att gå till Champions League-final.

När spelas matchen mellan Real Madrid och Manchester City?

Matchen i Champions League mellan Real Madrid och Manchester City spelas klockan 20:45 onsdagen den 4 maj.

Vinnaren i mötet säkrar en plats i Champions League-finalen som går av stapeln i Milano den 28 maj. Lyckas Manchester City ta sig dit skulle detta vara en stor skräll, och samtidigt ett bevis på att det går att nå hela vägen till världstoppen med en kappsäck full med oljemiljarder.

Vilade spelare inför mötet

Manchester City, som har varit en besvikelse i Premier League, kostade på sig att vila flera av sina viktigaste spelare i helgens möte mot Southampton, för att inte riskera att dessa missar resan till Madrid.

Såväl Sergio Aguero som Kevin De Bruyne fick vila när deras lagkompisar åkte på en riktig käftsmäll borta mot Southampton. Segersiffrorna skrevs till 4-2 för Southampton efter att Sadio Mané gjort hattrick. Det krävs en betydligt bättre insats än så på onsdag för att man ska någon som helst chans att rå på Real Madrid.

Real Madrid å sin sida laddade för mötet mot Manchester City genom att slå Real Sociedad med 1-0.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar