Mourinho säker - Drogba återvänder till Chelsea

Det blir med all säkerhet en känslosam återkomst till London och Stamford Bridge ikväll för Chelsea-ikonen Didier Drogba. Ivorianen kliver återigen in på gräsmattan i västra London men den här gången i gult och rött. Drogba själv förklarade på presskonferensen inför matchen att han inte kommer att fira mål men att han givetvis kommer bli glad vid avancemang.

José Mourinho var med och ledde Chelsea under både klubbens och Drogbas riktiga storhetstid och portugisen är övertygad om att Drogba kommer att återvända till Chelsea.

– Jag tror att det måste hända en vacker dag. När vet jag inte och inte heller om det blir som spelare, tränare eller ambassadör.

– Han är Galatasaray-spelare nu men vi vet att han är en fri agent och att hans kontrakt går ut efter den här säsongen. Däremot är det inte rätt tillfälle att prata om det, säger Mourinho till Sky Sports inför kvällens retur.

Senast Drogba parade en fotboll för Chelsea var när han avgjorde Champions League-mötet med Bayern München från startpunkten på Allianz Arena.

– Utan tvekan är han en av de viktigaste spelarna i klubbens historia och det tror jag att alla Chelsea-supportrar håller med om. Jag säger ite att han är den viktigaste eftersom det inte är schyst mot alla som är på samma nivå och i samma generation. Men självklart är han en av de största genom alla tider i vår klubb.

”En av världens bästa forwards”

Drogba har hunnit bli 36 år gammal, men det hindrar honom inte från att göra tydliga avtryck i världsfotbollen fortfarande.

– Om han är samma spelare när han är 36 som när han var 26? Det tror jag inte att någon spelare är men han är en av världens bästa forwards, det är en sak som är säker.