Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 mar, 2014

Jag satte spelarna under stor press

Efter en katastrofal inledning på Champions League med förlust hemma mot Basel reste Chelsea igår till Rumäniens huvudstad Bukarest för spel mot Steaua. José Mourinho medger nu att han var extra tydlig mot sina spelare inför matchen, en tydlighet som gav honom en 4-0-seger.

– Jag satte spelarna under en stor press och de handskades mycket väl med det. Med pressen kan de växa snabbare. De behöver den där pressen, sa Mourinho efter segern.

– Jag säger fortfarande att jag inte vill spela i Europa League. Jag sätter den här pressen på dem eftersom vi måste göra allt som står i vår makt för att spela vidare i Champions League.

Ramires gjorde två av målen igår och Frank Lampard avslutade målskyttet i den andra halvleken.

– Jag kan säga till dem att vi är ett nytt lag med en ny manager och ett nytt spelsätt och så slutar vi 20 poäng efter vinnaren i Premier League och ingen bryr sig. Vi kan spela Europa League och det är okey för oss. Men då växer inte spelarna upp. Jag tror att vi kommer att gå vidare.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1677 Artiklar