Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 21 feb, 2016

Glödhet åttondelsfinal på Emirates Stadium live stream

När åttondelsfinalerna i Champions League lottades i december och det stod klart att Arsenal ställs emot Barcelona hörde man nog många uppgivna suckar från norra London. Historien känns igen sedan tidigare, Arsenal som kravlar sig igenom gruppspelet bara för att ställas emot en övermäktig motståndare i slutspelet.

De fem senaste säsongerna har Arsenals europaäventyr slutat just i åttondelsfinalen, och allt talar för att så kommer ske även i år. Två av åren är det just Barcelona som satt stopp för Londonklubbens drömmar.

Barcelona är regerande mästare i Champions League, och har sedan finalvinsten mot Juventus förra året blivit ännu starkare. Katalanerna är på god väg att jogga hem La Liga och man är favorit till att försvara sin CL-titel.

Det ska sägas att Barcelona även de har fått en tuff lottning i årets åttondelsfinal, Arsenal är definitivt en av de starkaste grupptvåorna de kunde ställas emot. Trots detta är Barcelona storfavorit i ett dubbelmöte mot Londonklubben, och de senaste årens bataljer lagen emellan förankrar denna bild ytterligare.

Sedan lagen möttes sist har förmodligen Arsenal krympt avståndet till Europas bästa klubbar något, genom att man köpt spelare av Sanchez, Özils och Cechs kaliber. För att ha en chans mot Barcelona krävs det dock att Arsenal väcker liv i ett stundtals hackande maskineri, och att man lyckas ta med sig ett bra resultat ner till returen i Spanien.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar