Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 15 sep, 2010

Förra året var ett olycksfall i arbetet

De senase åren har de engelska lagn rönt stora framgångar i de europeiska cuperna. Chelsea, Manchester United, Arsenal och Liverpool har år efter år gått långt och ibland hela vägen i Champions League.

Men fjolåret blev en ordentligt plump i protokollet för England när Bayern München, Lyon, Inter och Barcelona var de fyra lagen som tog hand om semifinalplatserna i den prestigefyllda turneringen. Arsène Wenger är dock säker.

– Premier League är fortfarande den starkaste ligan i Europa. Det som hände förra säsongen var en olyckhändelse. Det måste vi visa den här säsongen, säger fransmannen.

– Vi åkte ut mot Barcelona som var bättre än oss över två matcher. Vi måste ta oss tillbaka och bevisa att vi kan slåss mot dem. Förra säsongens final var mellan Inter och Bayern München vilket var helt oväntat. Tio lag i Europa kan gå till final i år.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar