Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 17 okt, 2011

Förlorar vi blir det väldigt svårt

Efter 1-1 hemma mot Napoli och en klar förlust borta mot Bayern München är det ett Manchester City med kniven mot strupen som tar emot Villarreal på Etihad Stadium imorgon. 

Roberto Mancinis manskap har bara en poäng på två matcher och måste ta en seger på hemmaplan mot spanjorerna för att öka chanerna att nå åttondelsfinalerna i vår. 

– Om vi kan slå Villarreal – och jag tror inte att det kommer att bli lätt – så kanske vi har en bättre chans att ta oss vidare till åttondelsfinalerna. Om vi inte besegrar dem så blir det svår, säger Mancini till Daily Telegraph. 

– Det är otroligt viktigt att vi koncentrerar oss på Villarreal, tillägger italienaren och hoppas att spelarna inte distraheras för mycket av matchen mot Manchester United kommande helg.

– Efter matchen mot Villarreal har vi fyra dagar på oss att förbereda oss inför derbyt. Vi behöver egentligen inte förbereda oss inför matchen mot United eftersom vi vet att det är ett topplag. Men att slå Villarreal är vårt första mål. Efter det kan vi tänka på andra matcher. 

Nu kommer Manchester Citys trupp att på allvar sättas på prov för första gången. 

– Vi spelar i Champions league för första gången och jag kan inte tror att vi kommer att vinna alla matcher. Vi vet att vi behöver mer erfarenhet, men vi har fortfarande fyra matcher kvar och om vi vinner mot Villarreal så kan vi fortfarande vinna gruppen. Om inte får vi slåss om andraplatsen.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1635 Artiklar