Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 14 feb, 2013

Förbereder oss för en Champions League-match

Regerande Champions League-mästarna Chelsea hade nog gärna lyssnat till Champions League-hymnen även den här våren, men får efter ett svagt gruppspel nöja sig med spel i Europa League istället. 

Ikväll tar sig London-klubben an Sparta Prag i den första 16-delsfinalen och Rafael Benítez kräver nu samma förberedelser som inför en Champions League-match.

– De spelar mot de regerande Champions League-mästarna och kommer absolut att vara redo för det. Det viktigaste för oss är att säkerställa att vi också är redo, att vi analyserar deras lag och att vi ger laget samma information som inför en Champions League-match, säger Benítez. 

– I början var det kanske några som sa att det inte var någon svår lottning. Men så är inte fallet. De har tränat i månader för den här matchen. Det är ett välorganiserat och balanserat lag. Det kommer inte att bli lätt. 

Demba Ba får inte spela vilket öppnar för Fernando Torres i startelvan. Victor Moses har inte rest med laget till Prag efter att nyligen kommit hem från afrikanska mästerskapet. David Luíz är avstängd men John Terry är åter efter sin knäskada. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar