Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 apr, 2011

FC Porto är favoriter

Portugal har skördat stora framgångar i Europa League den här säsongen. Tre av de fyra kvarvarande lagen kommer från Liga Sagres – det fjärde är också från den Iberiska halvön men från Castellón. 

– Jag tycker att de är favoriter efter de vinner titlar. Men det spelar ingen roll för oss vem som får favoritstämpeln. Det påverkar oss inte alls, säger Villarreals Bruno Soriano inför kvällens första match mot FC Porto.

– I semifinal måste alla lag respekteras. Vi vet båda om att det kommer att bli en jämn matchserie och jag hoppas att det går vår väg. Det kommer att bli svårt att gå till final eftersom Porto är ett väldigt bra lag, men vi hoppas på ett bra resultat. Vi har alla möjligheter i världen om vi gör det bra, säger mittfältaren till superdeportes.es. 

– Vi har två torpeder längst fram som kan skjuta ner Porto.

Giuseppe Rossi ligger med sina tio mål på andra plats i Europa Leagues skytteliga, ett mål bakom Portos Falcao. Nilmar har hittat rätt fem gånger. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1752 Artiklar