Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 22 maj, 2011

Får inte fokusera för mycket på motståndet

På Sportal.ses omröstning om vilket lag som vinner finalen i Champions League är det knappt fördel Manchester United. Men ute i Europa får United ikläda sig rollen som underdog mot Barcelona i finalen. 

Sir Alex Ferguson vet att han och hans lag möter ett mycket bra motstånd, en han vill inte stirra sig blind på storspelare som Lionel Messi. 

– Om du ser vilka typer av spelare vi har så förväntar du dig att de bidrar. I Antonio Valencia, Nani, Javier Hernández och Wayne Rooney har vi spelare som kan skapa och göra mål, säger Ferguson. 

– Barcelona förtjänar att vara favoriter eftersom deras form den här säsongen har varit fantastisk. Det är ett makalöst lag och du måste vara medveten om Messi och deras andra fantastiska spelare. Vi är väl medvetna om deras passningsskicklighet och på sättet de håller i bollen borta från dig. Bollinnehav är en del av deras spel, men de pressar också väldigt bra. 

Men för att United ska lyckas på Wembley nästa lördag gäller det att inte fokusera för mycket på Messi & Co. 

– Det är en fara om du bryr dig för mycket på motståndarna. Vi måste säkerställa att vi spelar vårt eget spel så bra som möjligt. Vi har tillräckligt bra spelare för att göra det. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar