Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 15 feb, 2010

Erfarenhet krävs för att stoppa Ronaldo

Lyon har hittat tillbaka till formen i den franska ligan efter en kort formsvacka i vinter. Fyra segrar har det blivit på fem matcher men mot Real Madrid och Cristiano Ronaldo imorgon krävs en helt annan erfarenhet.

– Jag har redan mött honom i Manchester United. Det är inte enkelt och du behöver mycket erfarenhet, säger Lyons försvarare, Cris, inför matchen. Men vi borde inte bry oss om storspelarna i Real Madrid, vi borde inte vara rädda för dem, vi spelar på hemmaplan.

– Vi har redan åkt ut i åttondelsfinal vid två tillfällen efter att ha spelat oavgjort på hemmaplan. Vi måste säkerställa att det inte händer igen, säger Cris.

Ronaldo gjorde två mål mot Xerez i helgen och ser ut att vara i toppform lagom till det  viktiga dubbelmötet med Lyon.

– Vi måste vinna mot Lyon, alla spelare är redo för det. Om vi vill vinna Champions League så kan vi inte förlora där. Om Real Madrid inte kan vinna mot Lyon så kan vi inte tänka på att vinna Champions League. Jag har spelat i Lyon några gånger och jag vet att det är en svår plats, men det är inte omöjligt, säger Ronaldo.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar