Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 mar, 2014

En stormatch mot ett starkt lag

Storsatsande Napoli mot fjolårsfinalisten Borussia Dortmund. Det här blir sannolikt en av kvällens riktiga höjdpunkter när Champions League rullar vidare.

– Vi möter ett lag i forms och som visat sig väldigt starka i Europa. Men vi tror på vårt kunnande. Det är spelarna som gör skillnaden och det här blir en stormatch mot ett starkt lag, säger napolis tränare Rafael Benítez.

– De spelar väldigt snabbt i omställningsspelet och har haft samma tränare i sex år. Klopp är en fantastisk tränare som har stor passion för fotbollen, det gillar jag.

Napoli har inlett säsongen bra i Italien med tre raka segrar och kommer dessutom till spel med en helt skadefri trupp.

Borussia Dortmund har inlett om möjligt ännu bättre i Bundesliga med fem segrar av fem möjliga. Ifjol nådde laget finalen i Champions League efter totalt 4-3 mot Real Madrid i semifinalen.

– Förra säsongen är över, det tänker vi inte mer på. Det här är en ny turnering med otroligt starka lag. Vi har lottats i en mycket tuff grupp och spelar ikväll mot ett lag som spelar livlig fotboll inte helt olikt vårt spelsätt. Det kommer att bli en tät match och vi vill visa att vi klarar av att spela i den här atmosfären, säger Jörgen Klopp.

I Dortmund saknas kapten Sebastian Kehl efter att ha skadat vristen den gångna helgen. Ilkay Gundogan och Lukasz Piszczek saknas också medan Jakub B?aszczykowski finns med efter att ha vilats i helgen.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar