Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 24 nov, 2010

En speciell match för oss

För Inter innebär kvällens match mot FC Twente två saker. För det första är det en chans för klubben att boka biljett till åttondelsfinalen i turneringen. Men samtidigt är det en möjlighet att bryta den negativa trenden som Rafael Benítez manskap befinner sig i. 

– Det här är en speciell match för oss, om vi vinner går vi vidare till nästa omgång. Men vi måste vara uppmärksamma mot Twente, de är fysiskt starka och farliga på fasta situationer. Jag kan inte ens tänka mig vad som skulle hända om vi förlorade, jag tänker bara på seger. Om vi spelar som vi kan så kan vi besegra alla lag, säger Benítez inför matchen. 

– Jag är säker på att det här kommer att bli den första segern i en lång rad med segrar. Spelarna gör allt de kan även om vi går igenom en svår period just nu. Vi kan fortfarande vinna allt och när alla spelare är friska igen så kommer det att gå bra.

Coutinho, Cristian Chivu, Diego Milito, Joel Obi, Walter Samuel, Maicon, Sulley Muntari och Júlio César saknas definitivt ikväll. Däremot var Esteban Cambiasso tillbaka mot Chievo i helgen och finns med ikväll. Dessutom är Thiago Motta tillbaka och börjar på bänken ikväll.

FC Twente har fortfarande chansen att nå åttondelsfinalen i Champions League och tränare, Michel Preud’Homme tror att timingen att möta Inter inte kunde varit bättre. 

– Det är bästa möjliga tidpunkt att möta Inter, men det är en tuff motståndare även om de saknar så många spelare. De har många intressanta spelare och är fortfarande en fantastisk klubb. Vi går inte igenom en lätt period heller – vi har förlorat två raka matcher, men det är i ligan vilket är helt annorlunda, säger Preud’Homme inför matchen. 

Twente kommer till spel utan både Emir Bajrami och Rasmus Bengtsson, men får tillbaka Theo Jansson.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1705 Artiklar