Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 4 mar, 2013

Det handlar om att kunna försvara sig väl

Imorgon avgörs det vilket av storlagen Manchester United och Real Madrid som går vidare till kvartsfinal i Champions League. Efter 1-1 på Santiago Bernabéu för några veckor sedan ska allt avgöras på Old Trafford. 

Michael Carrick tror att mycket av framgången hänger på ett stabilt försvar. Med så mycket offensiv kvalitet i båda lagen är det försvararna och målvakterna som kommer att fälla avgörandet. 

– Med den offensiva styrkan som vi och de har så måste båda lagen försvara sig riktigt bra, säger Carrick inför stormötet imorgon kväll. 

– Men vi måste göra en fulländad insats på många plan. Jag tror inte att vi kommer att gå för fult framåt och det tror jag inte heller att de kommer att göra. Det var väldigt jämnt i Madrid men båda lagen kunde också ha vunnit matchen med 3-1. 

– Nu handlar det om att ta vara på de chanser som ges. Det är en stormatch, en speciell match. När man når slutspelet i Champions League så är alla matcher viktiga. Men det är klart att det blir en extra atmosfär att det handlar om Madrid och att Cristiano är tillbaka. Jag är övertygad om att Cristiano kommer att få ett varmt mottagande. Han uträttade stora saker för klubben och han har visat en enorm respekt mot managern, spelarna och fansen sedan han lämnade.   

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1752 Artiklar