Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 18 okt, 2011

Det är spelarna som måste vända på det här

Inter är ikväll på plats i Lille för att försöka ta kommandot i Grupp B. Efter den snöpliga förlusten mot Trabzonspor hemma och segern mot CSKA Moskva är gruppen vidöppen. 

– Inter är ett fantastiskt lag, även om de har gått igenom en svår period. Vi vet inte om det är ett bra tillfälle att möta dem men det är viktigare att vi fokuserar på oss själva. Vi måste prestera på topp för att besegra dem, speciellt eftersom vi inte vunnit i Champions League ännu. Inter är favoriter i gruppen – trots sina resultat i ligan – men vi kommer att spela på hemmaplan och ni kommer att få se ett Lille som går framåt så mycket som möjligt, säger Lille-tränaren, Rud Garcia. 

Lille ställer starkaste möjliga lag på banan ikväll.

För Inter kom segern mot CSKA Moskva mycket lägligt och Claudio Ranieris manskap har allt i egna händer trots fadäsen mot Trabzonspor i premiären. 

– Vi förbereder oss för en match mot ett väldigt bra lag som skapar otroligt mycket. Eden Hazard är en fantastisk spelare, men han är inte den enda som vi måste hålla ögonen på; Moussa Sow och Joe Cole spelar också bra, säger Ranieri inför matchen.

– Det är skönt att vi har Wesley Sneijder tillbaka, han är veckligen en nyckelspelare i mitten. Alla hans lagkamrater vet om att han kan skapa en målchans från ingenting och jag säger det utan att sätta press på honom. Spelarna är varken rädda eller saknar självförtroende, men det är spelarna själva som måste vända på det här.

Walter Samuel och Philippe Coutinho saknas på grund av skador medan Thiago Motta och Cristian Chivu är tillbaka i spel. Júlio César missade matchen mot Catania i helgen på grund av ryggont. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1553 Artiklar