Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 14 sep, 2011

Deras centrala mittfältare var mittbackar

Barcelona stångade sig blodiga mot AC Milans försvarsmur i 90 minuter men hittade trots det rätt vid två tillfällen. Men Thiago Silvas kvittering på övertid gav italienarn en poäng och Pep Guardiola någonting att tänka på. 

– Det är aldrig lätt att anfalla när deras mittfältare blir mittbackar. Om de så måste försvara sig i straffområdet så gör de det. Men Milan ska ha mycket beröm för det här resultatet, sa Guardiola efter slutsignalen.

– De nådde vårt mål två och en halv gång och fick med sig en poäng. Vi gjorde en bra match över 90 minuter, vi stängde Milan men dte finns samtidigt saker vi måste förbättra. Det här var den första av sex matcher, fem matcher återstår.

Allegri var givetvis mer tillfreds med resultatet.

– Laget gjorde det väldigt bra från start, sedan försvarade vi oss för djupt, mycket på grund av Barcelonas press. Vi kunde ha gjort det bättre vid några kontringar och försökt att hålla i bollen. Men det var inte lätt.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1553 Artiklar