Den stora muren ska göra det igen

Fraser Forster var rena muren under Champions League-gruppspelet i höstas och tog Celtic vidare till åttondelsfinal efter den ena makalösa insatsen efter den andra mot lag som Barcelona, Benfica och Spartak Moskva. Efter dubbelmötet med Barcelona kallade spansk press målvakten för ”La Grand Muralla”, den stora muren. 

Nu väntar Juventus i åttondelsfinalen och Forster vet hur viktigt det är att han kommer upp i samma standard som i höstas. Och han tror att rollen som underdogs kan ta dem ännu längre. 

– Vi har antagligen gått in i varje Champions League-match som underdogs och jag tror att det har gynnat oss på många sätt, säger Forster till Uefa.com inför den första åttondelsdinalen hemma i Glasgow. 

– Vi har haft en enorm tro på vår trupp och på det vi gör vilket har varit extremt viktigt för oss. Dessutom har vi inte haft speciellt mycket press utifrån att ta tre poäng. 

Nu ställs han mot Gianluigi Buffon. 

– De senaste 10-15 åren har han varit en av de bästa målvakterna i världen. Det kommer att bli fantastiskt att möta honom. Det blir väldigt viktigt att vi får med oss ett bra resultat från den här matchen.